Τρίτη, Δεκεμβρίου 5
Ελλαδα, η Χωρα της Ανευθυνοτητας (κοινως Μπανανια...)
Αν και αυτο ειναι το πρωτο μου post και δεν ηθελα να αρχισω στραβα,δυστυχως καποια γεγονοτα με οδηγουν εκει.Ετσι λοιπον θα σας πω μια ιστορια για μια χωρα που την ελεγαν Ελλαδα.Και συγκεκριμενα για το συστημα υγειας της...

Βραδυ Κυριακης και η κοπελα ενιωσε πονους στην κοιλιακη χωρα.Υπεθεσε οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.Αλλωστε οι μερες της "κοκκινης πλατειας" πλησιαζαν. Πηρε παυσιπονο αλλα οι πονοι δεν υποχωρησαν.Εν τουτοις αποφασισε να μην παει νυχτιατικα σε εφημερια νοσοκομειου,αλλα να περιμενει το ξημερωμα, με την προοπτικη οτι υπο το φως του ηλιου ολα φαινονται καλυτερα.

8:30 το πρωι λοιπον κατευθυνεται σε ενα κοντινο νοσοκομειο,στα εξωτερικα ιατρεια.Μετα απο συντομη αναμονη ο παθολογος "γιατρος" την δεχεται.Αφου την "εξετασει" της δινει να κανει και τις αναλογες εργαστηριακες μελετες (αιμα,ουρα,ακτινες) και μετα απο αναμονη ακομα 2 περιπου ωρων τα αποτελεσματα ειναι ετοιμα.Ο "γιατρος" τα παιρνει στα χερια του και εχοντας πλεον τα αδιασειστα στοιχεια βγαζει το πορισμα του: αερια στο εντερο που μπορει να εχουν προκληθει απο καποιο κρυωμα...! "Δεν ειναι τιποτα,πηγαινε σπιτι να ξεκουραστεις,να ενεργηθεις και αν πονας ακομα ελα αυριο να σε δωσω κανα υποθετο" ηταν η ετυμηγορια.

Η κοπελα ομως δεν ειχε πειστει 100% και αποφασισε να απευθυνθει σε εξωτερικο ΓΙΑΤΡΟ,γυναικολογο αυτη τη φορα,για μια δευτερη γνωμη.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ αφου την εξετασε ως οφειλε και μετα το απαραιτητο υπερηχογραφημα εβγαλε το δικο του πορισμα."Εχεις αιματωμα στη μητρα που προκληθηκε απο σπασιμο καποιας κυστης ή καποιου αγγειου.Πρεπει να πας ΤΩΡΑ στο γυναικολογικο τμημα του εφημερευοντος νοσοκομειου για εισαγωγη!!!Δεν ειναι κατι ανησυχητικο αλλα πρεπει να σε παρακολουθουν σε 24ωρη βαση για ορισμενες μερες μεχρι, ειτε να απορροφηθει το αιμα, ειτε να γινει καποιου ειδος παρακεντηση, αν χρειαστει..."

Εντρομη η κοπελα κανει οτι ακριβως της ζητησε ο γιατρος.Κατευθυνεται στο κοντινοτερο νοσοκομειο,οπου μετα απο νεες εξετασεις αιματος και ουρων εισαγεται για παρακολουθηση.
Σημερα αναρρωνει στο δωματιο του νοσοκομειου (το οποιο φυσικα σαν ανασφαλιστη ακομα νεα εργαζομενη πρεπει να πληρωσει με 120€ τη βραδια) και η κατασταση της φαινεται να πηγαινει καλα.Αγνωστη παραμενει η μερα εξαγωγης της,αλλα μαλλον δεν θα αργησει πολυ...

Και εδω ερχομαι εγω,Ελληνας φορολογουμενος,που θετω το εξης απλο ερωτημα:Αυτο ειναι τελικα το περιβοητο δωρεαν συστημα υγειας της χωρας μας???Αυτη ειναι η κατασταση οπου καθε ΑΣΧΕΤΟ,ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ παιδαρελι που θελει να ονομαζεται "γιατρος" παιρνει καποιες αποφασεις σημαντικοτατες για την υγεια καποιου τοσο "ελαφρα την καρδια"???Και στελνει καποιον σπιτι του ενω εχει εσωτερικη αιμορραγια,λεγοντας του οτι απλα πρεπει να ΧΕΣΕΙ????!!! ΕΛΕΟΣ πια!!!Ολα στη ζωη εχουν μια ανοχη και ενα οριο....Τελικα μαλλον ολες οι καταγγελιες που βγαινουν κατα καιρους στη τηλεοραση,εχουν καποια δοση αληθειας.Πολυ μεγαλη θα ελεγα μαλιστα!

Μαρακι μου,ξερω οτι συντομα θα εισαι παλι κοντα μας.Σε περιμενω εναγωνιως.Περαστικα σου...
 
συνέταξεν Eddie_ at 12/05/2006 08:27:00 μ.μ. | Ανάγνωση |


0 Comments: